A Legia már a nemzetközi kupákra készül

Maciej Murawski (Canal+ szakértője) elemzése tanulságos lehet a magyar csapatoknak is. Összefoglalva közöljük.

Az év elején arról beszélt Dariusz Mioduski Legia elnök, hogy ezentúl a csapatépítés gerincét a téli átigazolási szezonra fogják időzíteni és nyáron csak kiegészítő embereket igazolnak. Sokan szkeptikusan fogadták a hírt, de Maciej Murawski szerint nem a levegőbe beszélt a Legia első embere. Az első tétmeccset követően kijelenthető, hogy az újonnan igazolt játékosok komoly erősítést jelentenek a lengyel bajnoknak. Murawski szerint ez egy okos játékospolitika. A lengyel viszonyok között valóban télen érdemes csapatot építeni. Ekkor az edzőnek fél év áll rendelkezésére, hogy az európai kupaselejtezőkre ütőképes és összeszokott csapatot rakjon össze. Azok a csapatok, akik labdába akarnak rúgni a nyári selejtezőkben, pontosan így kéne, hogy építkezzenek – teszi hozzá Murawski. Ezzel elkerülhető például a tavalyi szituáció, amely Magiera mester állásába került. Az akkori csapat a nyári átigazolások miatt egyáltalán nem volt még összeszokva és a kazah bajnok ellen gyorsan el is vérzett a BL-ben. Sadiku 2-3 héttel, Pasquato pedig két nappal a szezon egyik legfontosabb meccse előtt érkezett a Legiához. Ennyi idő alatt lehetetlen feladat beépíteni őket a csapatba – mondta akkoriban Magiera mester. Ebből úgy látszik a Legia vezetői is levonták a tanulságot és most új modellel próbálkoznak, amely valóban logikusabbnak tűnik.

Az első jelek pozitívak.

Lubinban mind a négy új igazolás bemutatkozott és sokat hozzá tudtak tenni a játékhoz. William Remy nagyon jól mozgott középen és ügyesen lépett fel a támadásoknál. Sokoldalú képességei vannak, nagyon jól tördeli az ellenfél játékát és akkor se jön zavarba, ha gyorsítani kell. Eduardoról nehéz lenne még nyilatkozni, mert csak egy félidőt játszott és az első 20-30 percben nagyon kereste a helyét. Viszont nagy szerepe volt a győztes gólban, ezért őt is pozitívan értékelném – mondja Murawski.

Akitől a legjobban tartottam az Philipps volt, mert ő csatlakozott a legkésőbb a csapathoz. Neki úgy gondolom időre van még szüksége, hogy megszokja a légkört. Erőnlétileg teljesen rendben van, az erősebb francia bajnokságból érkezett, ahol nem nagyon játszott, de folyamatosan a Metz-zel edzett. Ezen kívül egy védekező középpályásnak a legkönnyebb beépülni a csapatba, mondom ezt én aki szintén ezen a poszton játszott – teszi hozzá Murawski.

KGY

Be the first to comment on "A Legia már a nemzetközi kupákra készül"

Leave a comment

Facebook