A lelkes hazai csapat pontot mentett | Kazahsztán – Lengyelország 2:2 (0:2)

A lengyelek tizenegy – közülük nyolc BL-ben érdekelt – légióssal álltak ki Asztanában a kazahok ellen, mégsem tudták hozni a „kötelező” győzelmet. A szünetben 2:0-ra is vezettek Adam Nawałka tanítványai, rúgtak három kapufát, így a döntetlennek a lelkes kazahok örülhettek jobban a végén. Negyedórás lelkes focijuknak köszönhetően 2:2-re végződött a VB-selejtező.

Pazdan megsérült a meccs előtt, így a fiatal és rutintalan Salamon állt a védelem közepébe Glik mellé. Nawałka beállíthatta volna a padon ülő Lewczukot is, aki éppen most igazolt át a Legiából a francia Bordeauxba, de nem tette. Úgy gondolta, hogy egy kazah csapat ellen nem lesz gond.

Az első félidőt látva, beigazolódni tűnt a kapitány elképzelése. A kazahok teljesen veszélytelenek voltak a lengyel kapura, miközben előbb Kapustka, majd Lewandowski tizenegyesből szerzett gólja után 2:0-ra vezettek is.

A második félidőben azonban a hazai csapat nyomott egy lelkes negyedórát, nem kizárt, hogy kondicionálisan is ennyi volt bennük, de ez éppen elég volt két gól megszerzéséhez. A védelem nem állt a helyzet magaslatán egyik esetben sem. Hét perc alatt lőtt két gólt a kazah válogatott annak a lengyel csapatnak, amely az EB-n 5 meccs (!!!) alatt kapott két gólt az északírek, németek, ukránok, svájciak és a portugálok ellen!

Lewandowskiék hiába lőttek egyébként három kapufát (igaz a kazahoknak is volt ilyen lehetőségük), hiába uralták az utolsó 20 percet, nem tudták megnyerni a meccset. A lengyeleknek meg kéne végre tanulni, hogy egy futballmérkőzés 90 percig, nem pedig az első gólig tart. Láthattuk ezt a mentalitást az EB-n Svájc és Portugália ellen is, ott sem jött be… A csoport másik meccsén Dánia 1:0 arányban legyőzte Örményországot. Ma este 20:45-kor Románia – Montenegró összecsapást rendeznek még a csoportban.


Kazahsztán – Lengyelország 2:2 (0:2)
Gólok: Siergiej Chiżniczenko 51, 58 – Bartosz Kapustka 9, Robert Lewandowski 35 (11-esből)

Kazahsztán: 12. Stanisław Pokatiłow – 21. Abzał Biejsiebiekow, 6. Jełdos Achmietow (61, 23. Rienat Abdulin), 2. Serhij Małyj, 3. Aleksandr Kislicyn, 18. Dmitrij Szomko – 5. Isłambiek Kuat, 15. Maksat Bajżanow (69, 13. Azat Nurgalijew), 9. Bauyrżan Isłamchan (79, 10. Aschat Tagybiergien), 11. Sierikżan Mużykow – 20. Siergiej Chiżniczenko.
Lengyelország: 22. Łukasz Fabiański – 20. Łukasz Piszczek, 15. Kamil Glik, 18. Bartosz Salamon, 13. Maciej Rybus – 16. Jakub Błaszczykowski, 10. Grzegorz Krychowiak, 19. Piotr Zieliński, 7. Arkadiusz Milik, 21. Bartosz Kapustka (83, 8. Karol Linetty) – 9. Robert Lewandowski.

Sárga lapok: Małyj, Achmietow, Bajżanow, Chiżniczenko, Kuat, Isłamchan – Lewandowski, Zieliński, Piszczek, Glik.

Be the first to comment on "A lelkes hazai csapat pontot mentett | Kazahsztán – Lengyelország 2:2 (0:2)"

Leave a comment

Facebook