Áll a bál a Legiánál Kucharczyk miatt

Az elmúlt héten egy nyugodt szombati napnak néztek elébe a Legia játékosai, de az események nem várt fordulatot vettek. A terv az volt, hogy az első csapat megmérkőzik a kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosok csapata ellen. Jarosław Niezgoda és Michał Kucharczyk kisebb sérülés miatt csak könnyített edzésen vett részt, amely során Kucharczykot magához hívta az edző és közölte vele, hogy a tartalék csapatba küldi határozatlan időre.

A klubhoz közel álló korábbi játékosok ezt a lépést aggódva figyelik, mivel szerintük ez a döntés a csapat játékán vissza fog ütni. Miroslav Radović kiállt az edző döntése mellett, ami egyesek szerint egyáltalán nem segít a csapategységen. Nem hivatalos információ, hogy a csapaton belül kisebb palotaforradalom zajlik, mivel a lengyel játékosok sérelmezik, hogy Jozak inkább a külföldi játékosokra építi a csapatot. A télen érkezett 10 új játékosból 9 külföldi volt, az egyetlen lengyel Mikołaj Kwietniewski pedig még pályára sem lépett a Legiában. A távozók között pedig ott volt Maciej Dąbrowski, Jakub Czerwiński és Tomasz Jodłowiec. Szintén el akarták adni Michał Kopczyńskit, aki egy nagyon előnyös orosz szerződésre mondott nemet és inkább a Legiában akart maradni. A jutalma az lett, hogy nem léphet pályára. Lehetséges, hogy a csapat öregmotorosa, Kucharczyk ezt tette szóvá az edzőnél és most ezért kell bűnhődnie.

A Legia család beállt Kucharczyk mögé.

Mint ismert Jozak korábban Nagy Dominikot is száműzte a tartalék csapatba, de neki azt rótta fel, hogy nem profi labdarugóként viselkedett. Ugyanez nem mondható el Kucharczykról, akinek a profi hozzáállás és a küzdőszellem hiányát nem lehet felróni. Éppen ezért álltak mögé a szurkolók és korábbi Legia játékosok, akik aggodva figyelik a történéseket. Nagy távozását senki sem siratta meg, de Kucharczyk mellőzését hangos elégedetlenség követte. Piotr Włodarczyk szerint nem lehet összehasonlítani Nagy és Kucharczyk esetét, mivel utóbbi 8 év alatt több mint 300 meccset húzott le a Legiában. Szerinte egy ilyen lépés a csapatnak semmiképp sem fog segíteni. Stefan Białas szerint Kucharczyk ezer szálon kötődik a Legiához és szóvá tehette, hogy rossz irányba mennek a dolgok az öltözőben. Hozzátette, hogy a Legia nem engedheti meg magának egy ilyen játékos mellőzését.

Az elmúlt években Nagy afférján kívül is történek érdekes dolgok. 2016-ban Steveen Langil parádézott az éjszakában, amiről még képeket is megosztott az interneten. A jutalma három havi fizetésmegvonás volt. Nem nagyon hatotta meg a büntetés és továbbra is folytatta az éjszakai életet, amiért őt is kirakták a csapatból. 2015-ben Aleksandar Prijović élvezhette a tartalék csapat vendégszeretetét, miután összebalhézott Igor Lewczuk-kal, amiért Stanisław Czerczesow mester rövid időre száműzte. 2014-ben – a most nagyon helyeslő – Radović és Ljuboja tartott hangos éjszakai bulit, amely után utóbbit kirakták a csapatból.

KGY

Be the first to comment on "Áll a bál a Legiánál Kucharczyk miatt"

Leave a comment

Facebook