Cseh válogatott balhátvédet igazolt a Legia Varsó!

Adam Hloušek oldhatja meg a Legia Varsót lassan két éve sújtó problémát. Amióta ugyanis az orosz Amkar Permbe távozott Jakub Wawrzyniak, azóta nincs stabil baloldali védője a csapatnak. A vezetőség már a nyáron szeretett volna e poszton erősíteni, sikertelenül… Azóta 34 éves Tomasz Brzyski vagy éppen Guilherme próbálta a baloldali védelmet megoldani. Most úgy tűnik, a cseh érkezésével végre megtalálták az ideális játékost a posztra.

Hloušek 2009-ben elnyerte az év cseh tehetsége díjat. Eddigi csapataiban főleg balszélsőként játszott, de most egyértelműen balhátvédként számítanak rá a sebességéről, fizikai erejéről és hatalmas lövő erejéről is ismert játékosra.

2009-ben igazolt az FK Baumit Jablonecből a Slavia Prahához. A fővárosi csapat 2011 januárjában kölcsönadta a német 1. FC Kaiserslauternnek. Nyáron visszatért a Slaviához, majd visszatért első csapatához, a Jablonechez. Itt mindössze egy hónapot töltött, mielőtt visszament a Slavia Prahába kölcsönbe. 2011 decemberében tért vissza a Jablonechez, de januárban máris külföldre szerződött a német 1. FC Nürnbergbe, majd 2014 nyarán a VfB Stuttgartba.

A most 27 éves játékos első Stuttgarti szezonjában 22 meccset játszott a Bundesligában, majd középső védőként játszatták, de ott nem igazán vált be, így négy vereség után a kispadra került.

Adam Hloušek elmondta, hogy örömmel érkezett Varsóba. A lengyel bajnokságban játszik két kiemelkedő tudású cseh játékos Martin Nešpor és Kamil Vacek (mindkettő Piast Gliwice), utóbbi ráadásul innen került be újra a cseh válogatott keretbe. Hloušeknek hasonló céljai vannak az Európa Bajnokság évében. Motiváció tehát van bőven: bajnokságot nyerni a Legiával és ott lenni az EB-n!

A hírek szerint kb. 500 eurót fizethetett a Legia a játékosért, akivel 3,5 éves szerződést írnak alá a mai napon, holnap pedig már csatlakozhat is a Máltán edzőtáborozó társaihoz. Hloušekkel úgy néz ki, hogy komolyan erősödik a fővárosiak védelme, az viszont óriási probléma, hogy Dusan Kuciak távozott a csapattól, vagyis jelenleg kapust is kellene igazolni… Nem sok idő maradt.

Be the first to comment on "Cseh válogatott balhátvédet igazolt a Legia Varsó!"

Leave a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Facebook