Csúnya vereséggel búcsúzott a lengyel U21-es válogatott az Európa-bajnokságtól

A hazai rendezés, illetve a jó nevek ellenére, csúnyán leszerepelt a lengyel U21-es válogatott az EB-n. Egyelőre a lengyel szakértők is csak találgatják, hogy mi lehetett az oka a gyenge szereplésnek. A szlovákoktól elszenvedett 2:1-es vereség után a svédekkel sikerült egy 2:2-es döntetlent játszani, majd a végén egy sima zakóba szaladt bele a lengyel csapat az angolok ellen. Persze, már a meccs közben lehetett tudni, hogy a másik meccs (szlovák-svéd 3:0) miatt a lengyel válogatott nem juthat tovább a csoportból, de arra nincs magyarázat, hogy a hazai közönség előtt miért nem küzdöttek a végsőkig. Sajnos ezzel a mentalitással most sok szurkoló szimpátiáját elvesztették.

Igaz, hogy több játékosnak ez volt az utolsó szereplése az U21-ben, Linetty, Kapustka, Stępiński és még sokan mások kiöregedtek. Többségük már a felnőttek között is bemutatkozott. A fájdalom azért is nagy, mert ennek a jónak mondott generációnak ez lehetett volna a nagy esély, hogy elérjenek egy komoly sikert. Nem tették. Reméljük, a felnőttek között sikerül.

A csoportból Anglia csoportelsőként, Szlovákia pedig a legjobb másodikként jutott a négy közé. Rajtuk kívül még Németország és Spanyolország került az elődöntőbe.

Lengyelország – Anglia 0:3
Gólok: Demarai Gray 6, Jacob Murphy 69, Lewis Baker 82 (11-es)

Lengyelország: 12. Jakub Wrąbel – 4. Tomasz Kędziora, 6. Jan Bednarek, 15. Jarosław Jach, 2. Paweł Jaroszyński, 11. Przemysław Frankowski, 8. Radosław Murawski, 7. Karol Linetty, 14. Dawid Kownacki (73, 9. Mariusz Stępiński), 13. Łukasz Moneta (46, 10. Patryk Lipski) – 16. Krzysztof Piątek (64, 18. Jarosław Niezgoda).

Anglia: 1. Jordan Pickford – 2. Mason Holgate, 5. Calum Chambers, 23. Alfie Mawson, 3. Ben Chilwell – 15. John Swift, 8. James Ward-Prowse (73, 9. Tammy Abraham), 4. Nathaniel Chalobah (39, 19. Will Hughes), 10. Lewis Baker, 11. Nathan Redmond (46, 14. Jacob Murphy) – 7. Demarai Gray.

Sárga lapok: Bednarek – Mawson.
Piros lap: Jan Bednarek (82).
Nézőszám: 13 176.

Be the first to comment on "Csúnya vereséggel búcsúzott a lengyel U21-es válogatott az Európa-bajnokságtól"

Leave a comment

Facebook