Edzőváltás a Gyurcsó Ádáméknál!

Maciej Skorża

Talán nem meglepő, hogy Maciej Skorża és a Pogoń Szczecin útja különváltak. A kiváló lengyel tréner háromszor nyert bajnokságot (2x Wisła Kraków, 1x Lech Poznań), háromszor hódította el a lengyel kupát (1x Diskobolia, 2x Legia Warszawa), de van szuperkupa- és ligakupa győzelme is, a szczecini kalandja mégis fatálisra sikeredett.

Skorża 2017. május 23-án került a kikötővárosba Kazimierz Moskal utódjaként. A 2017/18-as szezon felkészülését tehát már vele kezdték meg Gyurcsó Ádámék. Az eredmények azonban nem igazolták a döntést. Skorżával mindössze két (!) bajnoki meccset nyert a Pogoń, háromszor játszott döntetlent és kilenc alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. 11 gólt szereztek a gránátvörös-kékek és 23-szor mattolták az ellenfelek a kapusukat. Összességében 0,64 pontot szereztek meccsenként átlagosan. Ezek után talán mondani sem kell, hogy a Pogoń az utolsó a tabellán, ráadásul kiesett az I. ligás Bytovia Bytów ellenében a kupából is.

Rafał Janas a megbízott edző

A klub úgy döntött, hogy ideiglenesen Rafał Janas veszi át a csapat irányítását. Janas korábban éppen Skorża pályaedzője volt a Wisłánál, a Legiánál és legutóbb a Pogońban is. Korábban irányította a lengyel U18-as és U19-es válogatottat is.

Be the first to comment on "Edzőváltás a Gyurcsó Ádáméknál!"

Leave a comment

Facebook