Egerszegi Tamás: Újabb magyar Lengyelországban, ezúttal a másodosztályban!

Egerszegi Tamás a Mezőkövesd-Zsóry csapatából igazolt a lengyel I. ligás Międź Legnica csapatához, ahol két éves szerződést írt alá. Mit kell tudni a Legnicáról, hová is került az Újpest egykori játékosa?

A Międź Legnica jelenleg a másodosztályban, vagyis az I. ligában szerepel. A klubot 1971-ben alapították a városi MZKS romjain. Eddigi legnagyobb sikerüket 1992-ben érték el, amikor a varsói Legia-stadionban tizenegyes párbajban megverték a Zabrze Górnikot a kupadöntőben. Ez az egyetlen trófája a legnicai klubnak. A sikernek köszönhetően indulhattak a KEK-ben, ahol a legjobb 16 közé jutottak, ott pedig az Arsene Wenger által irányított AS Monaco verte ki őket. Érdekesség, hogy az akkori Monacoban játszott Jürgen Klinsmann és Youri Djorkaeff is. A Legnica azonban helyt áll, hiszen a hazai meccsen csupán 1:0-ra kapott ki, Monacoban pedig egy 0:0-ás döntetlent értek el.

Legnica – Zabrze kupadöntő

A feljutás azonban nem sikerült, a Legnica továbbra is a másod- és harmadosztály között ingázott, mígnem 2010-ben csődbe is ment a klub. 2011-ben új időszak kezdődött a legnicai foci életében Andrzej Dadełło üzletembernek köszönhetően. 2012-ben megnyerték a II. ligát, azóta az I. liga állandó szereplői. 2012 és 2016 között a 7. és a 12. helyek között végeztek rendszerint, míg a tavalyi 2016/17-es szezonban a 4. helyen zártak a tizennyolccsapatos másodosztályban. Minden bizonnyal idén a feljutást célozzák meg.

A klubnak egy 6194 férőhelyes stadionja van, amelyben 2-5 ezer szurkoló látogat ki rendszeresen. Hogy milyen a hangulat? Nézd meg az alábbi videót! Az Ekstraklasás táborok közül jóban vannak a Śląsk Wrocławval és harcban állnak a Zagłębie Lubinnal.

 

Be the first to comment on "Egerszegi Tamás: Újabb magyar Lengyelországban, ezúttal a másodosztályban!"

Leave a comment

Facebook