Guzmics “Riczi”: Türelmetlenül várom a bajnoki meccseket…

Guzmics Richárd (Riczi) nyilatkozott a Wisła Kraków hivatalos oldalának a Hajduk Split elleni felkészülési meccs után. A magyar válogatott oszlopos tagja végigjátszotta a kilencven percet az 1-0-ra megnyert találkozón.

“A mai meccsen látszódott, hogy mind a Hajduk, mind pedig a mi csapatunk a felkészülési időszakban van. Sok kemény edzés van mögöttünk, ezért a játék nem volt végig jó. Szerencsére sikerült kialakítanunk néhány veszélyes helyzetet és megnyertük a meccset. Ez nagyon fontos nekünk, mert ettől jó a hangulat. Előttünk a tavaszi szezon, ezért ez különösen fontos” – mondta a hátvéd.

A magyar játékos nem tagadta, hogy elfáradt a felkészülés során. “Természetesen elfáradtam, mert kemény tréningeken vagyunk túl. Én ennek örülök, hiszen éppen a felkészülési időszak után vagyunk. A legfontosabb, hogy egyre jobban érzem magam és türelmetlenül várom a bajnoki meccseket. Remélem, hogy az első találkozóra optimális formában leszek” – tette hozzá a népszerű “Riczi”.

A mai meccsen Guzmics baloldalán Rafał Pietrzak játszott, aki a télen csatlakozott a csapathoz. “Rafał nagyon jól helyezkedik. Nyugodtnak érzem magam mellette, mert jó játékos. Biztos, hogy hasznára lesz a csapatnak, mert alternatívát nyújt a baloldalon játszani, de nem csak ott. Jó, hogy érkezett pár játékos, mert így nő a rivalizálás a csapatban és ez keményebb munkára sarkall minket”.

Guzmics kiemelte, hogy egy győzelem, még ha csak edzőmeccsen is, de lökést ad az egész csapatnak. “Három meccset játszottunk Törökországban. Először döntetlent értünk el a Ferencváros ellen, meg kell jegyezni, hogy ez egy nagyon jó csapat, vezeti a magyar bajnokságot. A másik két meccset megnyertük és ez segít a csapatépítésben. Ez hiányzott a bajnokság legutóbbi meccsein és most remélem, hogy tartjuk ezt a jó irányt” – zárta mondandóját Pawłowski tanítványa.

Facebook