Gyurcsó Ádám nevét zengte a szczecini stadion | Négy gólt szerzett a magyar válogatott játékosa!

Jó volt magyarnak lenni Szczecinben a tegnapi Pogoń-Wisła meccsen. A hazaiak színeiben futballozó Gyurcsó Ádám négy (!!!) gólt lőtt, ráadásul nem egészen tíz perc alatt szerzett mesterhármast, ami minden bizonnyal rekord az Ekstraklasa történetében. A meccsről egy Szczecinben élő barátunk személyes beszámolója következik.

Magyar barátommal még a pénztárak mögötti utcában jártunk, amikor először robbant a stadion és a speaker Ádám kiáltására Gyurcsóval felelt a lelátó. A beléptetés után kiderült, hogy nem csak az első gólról maradtunk le, de a gdanski Frączczak tizenegyesnek köszönhetően kiosztott 10 000 Knoppersből sem jutott már nekünk. (A Pogoń a legutóbbi fordulóban a Lechia Gdańsk otthonában 11-eshez jutott, amikor a hazai szurkolók a büntető elvégzéséhez készülő Adam Frączczak elé dobtak egy Knoppers csokis kekszet. A játékos köszönte szépen, megette, majd belőtte a tizenegyest. Ennek köszönhetően a Pogoń vezetése úgy döntött, hogy a tegnapi hazai meccsen Knoppers csokit kapnak a szurkolók. – Szerk.)

Szerencsére a gólok nagyja viszont csak ezután következett. Amint megálltunk a szektor tetején Gyurcsó kapott egy labdát a balszélen, könnyedén átverte a védőjét, aztán jobbal a hosszúba tekert. Gyönyörű gól volt, és ha jól emlékszem, akkor ezzel pont megduplázta az elmúlt majd’ egy évben a Pogoń-ban szerzett góljainak a számát. Mindössze öt percet kellett várni az újabb Pogoń gólra, amit ismét Ádám szerzett. Azt hiszem ekkor kezdte el az előénekes először a „Lengyel–magyar két jó barát” meccs verzióját énekelni, amiben az együtt harcol helyett, az együtt focizik kifejezés szerepel. A félidő végéig még 1-1 Pogoń és Wisła gólt láthattunk, Matras (Pogoń) és Bartosz (Wisła) révén, a szünetben pedig gyorsan lecsekkoltuk, hogy vajon Guzmics játszik-e a vendégeknél 🙂 – szerencsére nem játszott…

A második félidő is gyors hazai góllal kezdődött, volt olyan pogońos, aki – talán megszokásból – ezt is Gyurcsónak adta, ezúttal azonban a portugál Nunez talált be szabadrúgásból. De ami késik, szerencsére nem múlik, az 51. percben negyedszerre is magyar gólszerzőnek örülhetett a stadion. Amióta Szczecinben élek egy hasonló teljesítményre emlékszem, Marcin Robak ötösére a Lech Poznań ellen. Mindenesetre a mesternégyes után a tábor dalba foglalta „Dziordzio” nevét. Sajnos nem sikerült megjegyeznem a pontos szöveget, de a lényeg, hogy a két Ádámot, Gyurcsót és Frączczakot éltetik benne. Remélem állandósítja a formáját és akkor ezt a rigmust is sikerül megtanulnom. 🙂

A meccs góljai

Mondanom sem kell, hogy ezúttal remek hangulat uralkodott a Florian Krygier Stadionban, sokszor az oldallelátó is bekapcsolódott a dalokba. Amikor a 72. percben Moskal mester úgy gondolta, hogy Gyurcsó mára megtette kötelességét és lecserélte a játékost, a közel 7000 néző állva kiabálta a magyar csatárnak, hogy „Dziękujemy, dziękujemy” (Köszönjük), a tábor pedig újra a lengyel–magyar barátságot felelevenítve éltette Ádámot. Szczecinben, ahogy egész Lengyelországban is, mindig jó érzés magyarnak lenni, de ebben a pillanatban különösen jó volt.

Gyurcsó Ádám nyilatkozata a meccs után

Három perccel később Mójta révén szépített a Krakkó, és ezzel befejeződött a gólözön, 6-2 maradt a vége. Azt már csak másnap láttam, hogy a lefújás után, miközben talán a Pogoń honlapja készített interjút Gyurcsóval, a szurkolók bedobtak neki egy „Lengyel–magyar, két jó barát” feliratú pólót. Remélem a csapat és Ádám is így folytatja jövő héten Kielcében!

Ui: A Pogoń utoljára az 1986/87-es szezonban szerzett 6 gólt elsőosztályú mérkőzésen.


Pogoń Szczecin – Wisła Kraków 6:2
Gólok: Gyurcsó Ádám 15, 20, 25, 51, Mateusz Matras 34, Ricardo Nunes 48 – Jakub Bartosz 37, Adam Mójta 75

Pogoń: 66. Dawid Kudła – 2. Cornel Râpă, 21. Sebastian Rudol, 3. Jarosław Fojut, 77. Ricardo Nunes – 11. Spas Delew, 23. Mateusz Matras, 6. Rafał Murawski, 27. Takafumi Akahoshi (63, 14. Kamil Drygas), 7. Gyurcsó Ádám (72, 29. Marcin Listkowski) – 9. Adam Frączczak (82, 93. Łukasz Zwoliński).
Wisła: 24. Łukasz Załuska – 17. Jakub Bartosz (88, 40. Przemysław Porębski), 6. Arkadiusz Głowacki, 8. Alan Uryga, 15. Adam Mójta – 13. Krzysztof Drzazga (66, 3. Piotr Żemło), 29. Krzysztof Mączyński, 10. Denis Popovič, 21. Petar Brlek, 9. Rafał Boguski – 23. Paweł Brożek.

Sárga lapok: Fojut – Brlek, Mączyński.
Nézőszám: 6935.

A teljes meccs a lelátón

Be the first to comment on "Gyurcsó Ádám nevét zengte a szczecini stadion | Négy gólt szerzett a magyar válogatott játékosa!"

Leave a comment

Facebook