Interjú Domagoj Antolić-csal, a Legia Warszawa új középpályásával

Domagoj Antolić a Dinamo Zágrábból érkezett a télen Varsóba. Az eddig látott teljesítménye alapján úgy tűnik, hogy a címvédő alapembere lesz tavasszal. A 6-szoros horvát bajnok és kétszeres horvát kupagyőztessel készített interjút az egyik lengyel sportlap.

A Dinamo Zágráb kapitánya, aki klubjával folyamatosan európai kupákban játszik eligazol a lengyel bajnokhoz. Honnan jött ez a döntés?

Domagoj Antolić: Eddig az egész karrieremet a horvát bajnokságban töltöttem. Megnyertem a horvát bajnokságot és a kupát. Kétszer szerepeltünk a Bajnokok Ligájában és párszor az Európa Ligában. A Dinamo az én csapatom. Már gyerekkoromban is csak arra vágytam, hogy ebben a csapatban játsszak. Zágrábban születtem, laktam és ott él a családom is. Viszont eljött idő, amikor úgy éreztem, hogy Horvátországban többet már nem tudok elérni. Új kihívásokra vágytam és tudtam, hogy a Legia egy hatalmas klub. Sokat hallottam a szurkolóiról.

Nem volt gond az átigazolással?

Domagoj Antolić: Az utóbbi években több megkeresésem is volt, de a Dinamo egy kivételével az összeset elutasította, az az egy pedig nekem nem tetszett. A közelmúltban elmentem a Dinamo elnökéhez és megkérdeztem tőle, hogyha télen kapok egy komoly ajánlatot, akkor élhetek-e vele. Rábólintott és ezért most itt vagyok Varsóban.

Lengyelországban kicsit más focit játszanak a csapatok, mint Horvátországban. Volt már ideje ezt megtapasztalni?

Domagoj Antolić: Lengyelországban lendületesebbek és harcosabbak a meccsek – a csapatokra jellemző az agresszív játékstílus. De a Legia más stílusban próbál játszani. Nekünk is a támadás az elsődleges célunk – az edző azt kérte, hogy tartsuk meg és gyorsan járassuk a labdát, de két érintésnél többet ne legyen egy játékosnál a labda. Ebben a játékstílusban kulcsszerepük van a középpályásoknak. Karrierem során többnyire védekező középpályás feladatokat láttam el, de játszottam támadó középpályásként is.

Ki volt a legjobb játékos, akivel Horvátországban játszott?

Domagoj Antolić: Marko Pjaca jó barátom. 22 éves, fél éve játszik a Juventusban. Hatalmas tehetség – ő a horvát foci jövője. De a legjobb játékos, akivel a Dinamoban játszottam az egyértelmű, hogy Luka Modrić volt. Elég megnézni egy Real Madrid meccset és egyből láthatja az ember, hogy a világ egyik legjobb középpályása. Emlékszem a bemutatkozásomra, amikor 17 éves voltam és a nagy rivális Hajduk Splittel játszottunk. Az edzőm a 90. percben cserélt be 1-0-s vezetésnél és éppen Luka helyére álltam be. Hatalmas élmény volt.

A Hajduk elleni meccsek voltak a legfontosabbak?

Domagoj Antolić: Mindenképpen. 2015-ben a Dinamo kapitánya voltam, amikor a Bajnokok Ligájában otthon 2-1-re megvertük az Arsenalt. Hatalmas meccs volt, de nem a legemlékezetesebb. Számomra a legnagyobb győzelem egy Hajduk-Dinamo meccs volt, ahol félidőben 0-2-re égtünk, de a második félidőben 3 gólt rúgtunk, az utolsót a hosszabbításban. Egy győzelem se volt ilyen emlékezetes.

Az Arsenal elleni győzelem után Münchenbe utaztatok a Bayern elleni BL meccsre. A vége 0-5 lett.

Domagoj Antolić: Erről a meccsről egy dolog jut az eszembe. A futás. Akkoriban Guardiola volt a németek edzője, aki elvárta az agresszív, labdajáratós focit. Ezt játszották egész meccsen, mi pedig csak rohangáltunk a labda után, de nem tudtuk elvenni. Fantasztikus csapatuk volt. Lewandowski hármat is bepakolt nekünk. Tudtam, hogy nagyon jó játékos, de amikor a saját bőrömön is éreztem, hogy milyen képességei vannak, akkor tudatosult bennem, hogy milyen kiemelkedő játékos. Szerintem jobb csatár ellen még nem is játszottam, mint ő. Egy biztos, jobb csapattal, mint az akkori Bayern a mai napig nem találkoztam. Játszottam a horvát válogatottban Argentína ellen, de ők se érték el a Bayern szintjét.

Ha már felhozta Guardiolát. Mit gondol Romeo Jozak edzőről?

Domagoj Antolić: Olyan ember, aki képes megbízni a játékosaiban. Elérhető terve van, amelyet a csapat is megvalósíthatónak tart. Megnyerni a bajnokságot. Jelenleg ez a legfontosabb.

Az EB-n a horvát válogatott simán továbbjutott a csoportjából és a végső sikerre is esélyesnek tartották, de aztán Portugália megállította.

Domagoj Antolić: Sajnos ez egy hatalmas és kellemetlen meglepetés volt. Szerintem Horvátország játszotta a legszebb focit a csoportkörben. Egyáltalán nem volt meglepő, hogy a spanyolokat is megvertük. Aztán jött a portugálok elleni meccs… Az ellenfelünk kontrákra építette a játékát és átadták a területet, abban bízva, hogy egy ellentámadásból gólt tudnak szerezni. Sajnos a hosszabbításban ez össze is jött nekik és a meccsnek annyi volt. Kár érte, mert biztos vagyok benne, hogy döntősök lettünk volna.

KGY

Be the first to comment on "Interjú Domagoj Antolić-csal, a Legia Warszawa új középpályásával"

Leave a comment

Facebook