Jozak és Mioduski is elmondta véleményét Nagy Dominikról…

Nagy Dominik - lengyel bajnok!

Romeo Jozak a Legia Warszawa vezetőedzője ma délután tartott szokásos sajtótájékoztatóján beszélt Nagy Dominik „száműzetéséről”. Dariusz Mioduski, a klub tulajdonos-elnöke pedig a Przegląd Sportowy napilapnak nyilatkozott az ügyben. Hát mit mondjunk, nem lett tőle jobb a kedvünk… Lássuk, ki mit mondott!

Romeo Jozak: „Nagy Dominik egy tehetséges futballista. A tehetség azonban összetett dolog. Nem csak futballtudást jelent, hanem nagyon sok más összetevője is van. Én egy olyan országból érkeztem, ahol sok tehetség születik, és azt mondhatom, hogy sok olyan tehetséges játékost láttam, akik a negyedik ligában fejezték be, mivel hiányzott belőlük a tehetség bizonyos eleme.

Szeretném látni, hogy Nagy mihamarabb visszatér a csapatba. Most jó a hangulat és egyre jobb lesz. Olyan játékosokra van szükségünk az öltözőben, akik pozitív energiát hoznak és elkötelezettek. Ő ezt nem hozta és ezért került le a tartalékcsapatba. Ha csak ezt megmutatja, visszakerül az első csapatba.

Nem beszéltem a csapattal erről a döntésről, tehát nem tudom, milyen az öltöző reakciója. Csupán tájékoztattuk a csapatot erről. Komoly döntés volt, de teljesen átgondolt.”

Ugyancsak a mai napon „Nagy gyengén játszott, át kell gondolnia néhány dolgot” címmel jelent meg cikk a Nagy Dominik-ügyről. A klub tulajdonosa szerint Dominik egyszerűen gyengén játszott, de tagadta, hogy Dominiket az M4-nek adott interjúja miatt tették volna ki az első csapatból: „Támogatom Jozak edző döntését. Hozzá hasonlóan úgy gondolom, hogy Dominiknek át kell gondolnia néhány dolgot. Az edző mindenekelőtt a fejét akarja kitisztítani. Az utóbbi időben gyengén játszott. Nem a futballra koncentrált. Ha sztár akar lenni, akkor úgy kell játszani, mint egy sztár. Hozzá kell tenni azt a pluszt, hogy a csapat jobb legyen. Ez a státusz nem a semmiből jön, és Dominik mintha az utóbbi időben úgy gondolta volna, hogy jár neki a hely az első csapatban. Ha egy kis idő múlva bizonyítja a hasznosságát és az értékét, akkor visszatérhet az első osztályba

E két nyilatkozattól nem lettünk okosabbak. Kicsit úgy tűnik, mintha Nagy Dominik nyakába akarnák varrni a Legia gyengébb szereplését. Látva azonban a Lech Poznań elleni 3:0-s vereséget, nem állítható, hogy az Nagy Dominik miatt történt volna. Sokkal inkább a védelemben uralkodó fejetlenségnek, illetve annak, hogy az egész csapat sokkal lassabban és pontatlanabbul – hogy ne mondjuk: teljes elképzelés nélkül – játszott, mint ellenfele.

Ha Mioduski azon mondatára figyelünk, hogy Dominik – szerinte – nem a futballra koncentrált az utóbbi időben, akkor nem tudjuk, hogy mit gondoljuk… vajon mire koncentrált akkor? Dominik jelenleg nem nyilatkozhat, talán nem is akar, de hozzá közel álló személytől úgy tudjuk, hogy ezen vád teljesen alaptalan.

A Wisła Kraków – Legia Warszawa mérkőzésre vasárnap 18 órakor kerül sor. A Legia Warszawa II. pedig szombaton 13 órakor fogadja a Tur Bielsk Podlaski csapatát. A Legia II. jelenleg a 6., a Tur Bielsk Podlaski pedig a 17. a bajnokságban.

Be the first to comment on "Jozak és Mioduski is elmondta véleményét Nagy Dominikról…"

Leave a comment

Facebook