Kiütés Varsóban | Nagy Dominik bemutatkozása tovább várat magára…

A listavezető Lechia Gdańsk pénteken pontokat vesztett a Termalica ellen, így a Legia egy győzelemmel két pontnyira megközelíthette volna a őket. De a fővárosiak nemhogy nem éltek ezzel a lehetőséggel, hanem egy hatalmas pofonba szaladtak bele hazai pályán az utolsó helyen tanyázó Ruch Chorzów ellen. Nagy Dominik sajnos ma sem mutatkozott be a lengyel bajnokságban.

A Legia nagy nyomás helyezett már az első perctől kezdve ellenfele kapujára, ám nagy helyzete nem akadt. A Ruch talán először tévedt át a térfélen, és rögtön szabadrúgáshoz jutott úgy 22 méterre a Legia kapujától. A lehetőséget Patryk Lipski egy gyönyörűen helyezett lövéssel gólra váltotta. A gól után a meccs ott folytatódott, ahol a gól előtt abbamaradt. A Legia birtokolta a labdát, de támadásaiban nem volt sok elképzelés.

A fővárosiak ötlettelenségét a Ruch meg is bosszulta, Urbańczyk nagyjából 25 méterről kilőtte a felső sarkot, és már 0:2 állt az eredményjelzőn. A félidőben már sok minden nem történt, majd Magiera félidőben két cserét is végrehajtott. Necid helyére jött Kucharczyk, ami azt jelentette, hogy a tréner sem elégedett a cseh csatárral. Ami jogos is volt, hiszen Necid tényleg nem érzi annyira a társait, vagy ők nem érzik Necidet, mint Nikolicsot korábban. Igaz, hogy Niko sokkal többet mozgott, kereste a rést a védők között. Necidnek ezt még tanulnia kell.

A második félidőben semmit sem változott a játék képe, így nem csoda, hogy újra a felső-sziléziaiak örülhettek. Szépen kipasszolták a Legia védelmét, majd a Ruchnál éppen a Legiából kölcsönben lévő Jarosław Niezgoda lőtt a kapuba. A gól után nem sokkal egy kakaskodás után tíz főre fogyatkozott a vendégcsapat, majd egy pirotechnikai bemutató után Radovic szépített gyorsan. Többre azonban nem futotta, hiába a 73 százalékos labdabirtoklás, hiába 633 passz szemben a Ruch 259 átadásával, a végeredmény 1:3 lett. Reménykedjünk, hogy csak az Ajax megtévesztése volt a cél.

Legia Warszawa – Ruch Chorzów 1-3
Gólok: Miroslav Radović 84 – Patryk Lipski 14, Maciej Urbańczyk 42, Jarosław Niezgoda 51

Legia: 1. Arkadiusz Malarz – 55. Artur Jędrzejczyk, 5. Maciej Dąbrowski, 2. Michał Pazdan, 14. Adam Hloušek – 6. Guilherme (65, 9. Waleri Kazaiszwili), 15. Michał Kopczyński, 53. Sebastian Szymański (46, 22. Kasper Hämäläinen), 8. Vadis Odjidja-Ofoe, 32. Miroslav Radović – 24. Tomáš Necid (46, 18. Michał Kucharczyk).
Ruch: 33. Libor Hrdlička – 15. Martin Konczkowski, 51. Rafał Grodzicki, 39. Michał Helik, 5. Marcin Kowalczyk – 16. Miłosz Przybecki, 4. Łukasz Surma, 17. Maciej Urbańczyk, 10. Patryk Lipski, 21. Adam Pazio – 11. Jarosław Niezgoda (81, 13. Łukasz Moneta).

Sárga lapok: Odjidja-Ofoe, Jędrzejczyk – Hrdlička, Grodzicki.
Piros lap: Adam Pazio (76. perc).
Nézőszám: 17 409.

Be the first to comment on "Kiütés Varsóban | Nagy Dominik bemutatkozása tovább várat magára…"

Leave a comment

Facebook