Lech Poznań vs. Śląsk WrocƗaw | visszatekintő

Két feltörekvő és egyre inkább magára találó csapat mérkőzése előtt a hazai pálya előnyét leszámítva mindenképpen háromesélyesnek tűnt a dolog, nem beszélve arról, hogy ex-Lech tréner Rumak már győzött a wrocƗawiakkal Poznańban…

Mindkét csapat pozitív hangulatban készülődhetett a vasárnap esti rangadóra. Amíg a vendég Śląsk az októberi és novemberi vb-selejtezők között veretlen  volt, addig a Lech – meglehetősen vitatott körülmények között – csupán Varsóban kapott ki, majd idegenben 5 góllal végezte ki a Ruchot legutóbb, így önbizalomhiányra egyik gárda sem hivatkozhatott. A mérkőzésre bő 700 Śląsk-fan utazott el, rajtuk kívül szokásos módon képviseltették magukat a baráti Lechia, Opava és Motor szurkolók, valamint egy kisebb csoport Ferencváros-szurkoló is!

A cikk alján remek videókat találtok a szurkolásról és a wrocławiak pirózásáról.

screenshot_20161121-162924

A mérkőzést egyértelműen a hazaiak kezdték harapósabban, már az elejétől benne volt a gól a levegőben. Az ex-poznani, a Lechnél korábban jó évtizedig dolgozó Rumak pedig ezúttal egy meglehetősen álmos és dekoncentrált tizenegyet küldött a pályára. Próbáltuk megfejteni mit akart játszani a Wrocław. Ez sajnos mostanáig sem sikerült…

16. percben aztán kapitulált is a WKS-védelem. Jevtić szépen megforgatta a fiatal Dankowskit, majd bevágta a labdát sarokba, Kamenárnak komoly esélye nem volt, hogy fogja. 1:0! A félidő további részében néha úgy tűnt, mintha magára találna a Śląsk, de a Lech taktikusan szűrte a vendég támadási kísérleteket.

20161121_205109

Ebben a játékrészben, de akár egész meccsre vonatkozóan is kiemelnénk Kádár Tamás teljesítményét. Honfitársunk remekül szervezte a hátsó alakzatot, ezenfelül hathatósan segítette a támadások építését is. Nem rajta múlt, hogy poznaniak csak egygólos előnnyel vonultak pihenőre. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az első félidőben ő volt a Lech leghasznosabb játékosa.

Második félidőben, ahogy Kádi játéka, úgy a Leché is némileg halványult egy árnyalatnyit, de kétségbe azért nem kellett esniük a lechitáknak. Rumak lehozta a halovány Bilińskit és beküldte a feltörekvő, fiatal Idziket. Az újabb gólt azonban nem a Śląsk, hanem a hazaiak szerezték. A szokásos – kommunikációs problémák miatti – védelmi rövidzárlatot Marcin Robak büntette meg. 66. perc, 2:0!

screenshot_20161121-205551

Ezután nagyobb sebességre kapcsolt a Śląsk, ziccerek is adódtak, kapufát is rúgtak, de egy hatalmas fegyelmezetlenség miatt a poznaniak jutottak büntetőhöz. A grúz Lasza Dvali olyan egyértelműen ért kézzel a labdához, hogy azután még a népligeti klubvezetők sem reklamáltak volna. Robak állt a labda mögé, köszönte szépen és gólra váltotta a lehetőséget. 74. perc, 3:0!

A 83. percben három dugó után Rumak beküldte Mervó Bencét. Bár kérdezhetnénk  rezignált arccal: mester! Minek?! Bence mozgékonyságára, kombinatív játékára már a meccs elejétől, de legalábbis a második játékrésztől szüksége lett volna az álmoska, ötlettelen wrocławiaknak, nem három kapott gól után, durván az utolsó 10 percben.

screenshot_20161121-205706

Az utóbbi időszakban Rumak mintha jobban bízna azokban, akik már hosszú meccsek óta képtelenek bizonyítani. A cserékkel is meglehetősen spórol. Ezek alatt az 5-10 percek alatt pedig egy játékos nem igazán tud nagyot villantani, amikor a motiválatlan, fáradt társak már altájon veszik a levegőt.

A meccset abszolút megérdemelten nyerte a Lech, a Śląsk pár percen kívül nem játszotta a válogatott szünet előtti támadójátékát. A poznaniak így tapadnak a Legiára, de a vereség ellenére a WKS is még a felsőházban tanyázik.

KKS Lech Poznań vs. WKS Śląsk Wrocław 3:0 (1:0)
gólszerzők: Darko Jevtić 16, Marcin Robak 66, 74 (bü.)

Lech: Matus Putnocky – Tomasz Kędziora, Jan Bednarek, Paulus Arajuuri, Tamas Kadar – Maciej Makuszewski, Łukasz Trałka, Maciej Gajos, Radosław Majewski (75 Abdul Aziz Tetteh), Darko Jevtić (78 Kamil Jóźwiak) – Dawid Kownacki (63 Marcin Robak).

Śląsk: Lubos Kamenar – Kamil Dankowski, Piotr Celeban, Lasza Dwali, Augusto – Łukasz Madej (83 Bence Mervo), Adam Kokoszka, Ryota Morioka (80 Ostoja Stjepanović), Sito Riera, Alvarinho – Kamil Biliński (55 Mariusz Idzik).

sárga lapok: Bednarek – Biliński

játékvezető: Tomasz Musiał (Krakkó)

nézőszám: 15 943

szurkolói videók:

Śląsk:

Lech:

meccs összefoglalók:

Be the first to comment on "Lech Poznań vs. Śląsk WrocƗaw | visszatekintő"

Leave a comment

Facebook