Magiera: “…harcolni kell és harcolni is fogunk a végsőkig”

Lejátszotta a Legia Warszawa a BL 3. selejtezőkörében az első mérkőzését Kazahsztánban. A Kleinheisler Lászlóval felálló FK Asztana azonban meglepően sima győzelmet aratott a lengyel bajnok felett. Mind gyorsaságban, mind fizikailag jobbnak bizonyultak a házigazdák a Nagy Dominikkel kiálló Legiánál. Jacek Magiera vezetőedző azonban úgy látja, hogy van esély a párharc megnyerésére.

Jacek Magiera: Az első félidő az Asztanáé volt, de előttünk áll még 90 perc Varsóban. Muszáj lesz ledolgoznunk a hátrányt. A mai meccs a házigazdák támadásaival kezdődött, akik jobban érezték a műfüvet. Nekünk kellett egy kis idő, amíg hozzászoktunk.

Az első félidőben voltak helyzeteink, amelyekből gólt kellett volna lőni. Michał Kucharczyk kétszer is feliratkozhatott volna a góllövők közé. Fájdalmas volt a félidő vége előtt, a 44. percben gólt kapni egy kontrából. A szünetben végrehajtottunk néhány változtatást a felállásban. A meccs második részének elején volt is lehetőségünk, amelyekből legalább egy gólnak kellett volna születnie, bár az Asztanának is megvoltak a sajátjaik. Örültem Sadiku góljának. Ha a meccs ilyen eredménnyel (2-1) ér véget, akkor az igazságos lett volna. Nagyon sajnáljuk a 93. percben kapott gólt, az Asztana újra lekontrázott bennünket, mi pedig nem állítottuk meg a támadást, akár egy szabálytalansággal.

Ahogy az elején mondtam – előttünk áll a második félidő Varsóban. Harcolni fogunk, hogy jó eredményt érjünk el és tovább jussunk. Gratulálok az Asztanának ezért a jó meccsért. A sportban azonban nincsenek lehetetlen dolgok.

Tudjuk, hogy melyek az Asztana előnyei, ma meg is mutatta. Lezárjuk ezt a meccset és készülünk a visszavágóra. Az biztos, hogy ezen a meccsen a hazaiak jobbak voltak. De a sport már csak olyan, hogy harcolni kell és harcolni is fogunk a végsőkig. Megteszünk mindent, hogy megnyerjük a párharcot.

A Legiát mintegy 60 szurkoló kísérte el Asztanába.


FK Asztana – Legia Warszawa 3:1 (2:0)
Gólok: Kabananga 36′, Majeuski 45+1′, Twumasi 90+4′ – Sadiku 79′.

Sárga lapok: Muzikow, Logwinenko, Kabananga, Anicic.

FK Asztana: Mokin – Szomko, Anicic, Logwinenko, Szitow – Muzikow, Kleinheisler (Grahovac 80′), Majevski, Twumasi – Despotovic (Murtazajew 20′, Postikow 89′), Kabananga

Legia: Malarz – Jędrzejczyk, Dąbrowski, Pazdan, Hlousek – Moulin, Mączyński – Guilherme, Hamalainen (Sadiku 70′), Nagy (Pasquato 63′) – Kucharczyk (Michalak 83′)

Összefoglaló

forrás: legia.com, legionisci.pl

Be the first to comment on "Magiera: “…harcolni kell és harcolni is fogunk a végsőkig”"

Leave a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Facebook