Meddig tart a Górnik-csoda?

A múltkor arról írtunk, hogy a Górnik Zabrze 2017. május 5. után 9 hazai meccset játszott le sorozatban teltház előtt. Ám nem csak erről érdemes megemlékeznünk a Górnik kapcsán. Hanem arról is, hogy május 5-től egészen a héten lejátszott kupameccsig bezárólag a Górnik 23 meccset játszott le és 57 (!) gólt szerzett!

Az elképesztő sorozat egyik főszereplője Igor Angulo, aki az 57 gólból 25 találatot jegyez: 8 gólt szerzett még tavaly a tavasszal az I. ligában, 4-szer volt eredményes a lengyel kupában és 13 alkalommal talált be idén az Ekstraklasában, amellyel vezeti a góllövőlistát. Igor Angulo tehát átlagosan több mint egygólos meccsátlagot produkált eddig!

Athletic Bilbao nevelése tavaly az I. liga gólkirálya lett, idén pedig még arra is van esélye, hogy Nikolics Nemanjánál is több gólt szerezzen. A 33 éves spanyol csatár eddig semmilyen komoly eredményt nem ért el, a Transfermarkt is csupán 200 euróra becsüli az értékét. Idén talán a csúcsra ér, hiszen a Górniknak van esélye még a lengyel kupa elhódítására és a lengyel bajnokság megnyerésére is.

Az is érdekes, hogy a Górnik az elmúlt 23 mérkőzésen mindig betalált: 6, 4, 1, 2, 4, 1, 3, 1, 2, 3, 1, 3, 1, 3, 4, 2, 2, 3, 2, 1, 2, 3, 3 gólt szerzett.

Ma este 20:30-kor a Sandecja Nowy Sącz lesz az ellenfél. A két csapat még sohasem játszott egymással az első osztályban, vagyis az Ekstraklasában. Korábban a Górnik és a Sandecja találkozott egymással az I. ligában, illetve a lengyel kupában is, de minden meccset a Sandecja nyert meg.

Mégis a Górnik a mai meccs esélyese. A bányászok 11-szer vezettek eddig a bajnokságban – ez a szezon legjobb eredménye eddig – igaz, csupán hatszor nyertek a végén. Összességében, ha a Górnik a félidőben győzelemre állt eddig, akkor még soha nem vesztett az idei szezonban. A Sandecja pedig eddig mindössze egyszer vezetett a félidőben. A Górnik pedig idegenben eddig ötször vezetett a félidőben.

Be the first to comment on "Meddig tart a Górnik-csoda?"

Leave a comment

Facebook