Mervó Bence búcsúzik Wrocławtól

Mervó Bence két hét híján egy éve, 2016. február 29-én került a Śląsk WrocƗaw csapatához kölcsönbe a svájci FC Siontól. Ezalatt az egy esztendő alatt 22 bajnoki és kupamérkőzésen lépett pályára a WKS színeiben, 5 alkalommal (4 bajnoki és 1 kupatalálat) zörgette meg az ellenfelek hálóját. Megkérdeztük Bencét, hogyan látja ezt az időszakot.

Hogyan gondolsz vissza a Wrocławban eltöltött egy évre? Mit emelnél ki pozitívumként? 
Mervó Bence: Nagyon megszerettem a várost, a klubot, szurkolókat, a lengyeleket. Szóval én örülök, hogy itt lehettem WrocƗawban. Érezni lehet a magyar-lengyel barátságot. Hamar befogadtak és annak is örültem, hogy nagyon sokan azt akarták, hogy maradjak még és ne menjek el. Szóval örülök, hogy itt lehettem.

Mennyit fejlődtél ezen időszak alatt érzésed szerint? Van esetleg benned valami hiányérzet?
Mervó Bence: Nagyon sokat fejlődtem, főképp keménységben és fizikálisan, valamint ezenkívül taktikailag is. Hiányérzetem azzal kapcsolatban van, hogy ősszel nem lett jól összerakva a csapat, sok új játékos jött. Személy szerint a tavaszi csapatból, aki elment azokat megtartottam volna, mert ők beváltak. Szeretnék még természetesen nagyon sokat fejlődni. A munkában hiszek, hogy az mindig kifizetődik.

Szerinted meddig juthat el a Śląsk idén az Ekstraklasában? Miben kell a csapatnak előre lépnie?
Mervó Bence: Több labdát kell adni a csatároknak, mert labda nélkül nem lehet gólt rúgni. Én bízok benne, hogy jól fog sikerülni a tavasz és remélem lesz időm kint szurkolni legalább 1 mérkőzésen tavasszal. Végül, de nem utolsósorban: „Hej Śląsk”! Remélem a pályafutásom alatt megadatik még játszani a zöldeknél!

Be the first to comment on "Mervó Bence búcsúzik Wrocławtól"

Leave a comment

Facebook