Nikolics: “Csak akkor leszek száz százalékig boldog, ha megnyerjük a bajnokságot”

A szezon legfontosabb meccsére készül a Legia Varsó. Amennyiben vasárnap legyőzik a Szczecin Pogońt, úgy függetlenül a Piast meccsétől ünnepelhetik a bajnoki aranyérmet. A mai Przegląd Sportowyban Robert Błoński készített interjút Nikolics Nemanjával, a szezon gólkirályával.

A Legiának le kell győzni a Pogońt vasárnap ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot. Szereti az ilyen meccseket?

Nikolics: Igen. Éreztük a felelősséget és a nyomást, de minden a mi kezünkben, lábunkban és a fejünkben van. Mi döntünk a bajnokságról. Vagy hősök leszünk, vagy vesztesek, de a második lehetőséggel foglalkozni se akarok. Bajnokcsapat tagja akarok lenni. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtenek, és a meccs után együtt fogunk örülni.

Márciusban a Legia hazai pályán legyőzte a Cracoviát és a Lecht, aztán négy idegenbeli meccsen nem szerzett gólt, kétszer ki is kapott. Otthon pedig nullára verte a Lecht, a Cracoviát és a Piastot. Mi az oka ennek a különbségnek?

Nikolics: Jó kérdés, de nem tudom a választ. Vasárnap 4:0-ra legyőztük a Piastot, a második helyezettet, a legnagyobb riválisunkat. Nagyon jól játszottunk, és mindenki a fejünkre tette a bajnoki koronát. Szerdán a Lechia ellen nem tudtuk megmutatni sem a stílusunkat, sem a tudásunkat. Ez baj, de most nincs itt az ideje, hogy azon gondolkozzunk, miért nem nyerünk és lövünk gólt idegenben. Egy bajnokaspiráns csapat nem játszhat így. Mögöttünk az egész szezon: nagyon jól kezdtünk, majd néhány héten át nem tudtunk nyerni. Amikor meg utolértük és megelőztük a Piastot a tabellán, akkor ők is visszaszerezték a formájukat. Hagyjuk ezt.

Most muszáj mentálisan és fizikalilag felkészülnünk a szezon legfontosabb meccsére. Annyi pontunk van, mint a Piastnak, de az előny nálunk van.

Idén megnyertük az összes fontos meccset, a Lech, a Cracovia és a Piast ellen. Vannak tapasztalt játékosaink, akik képesek ilyen döntő meccseket megnyerni.

Melyik volt a nehezebb út hazafelé a 2:0-ás vereségek után: Lubinból vagy Gdańskból?

Nikolics: Lubinból, mert az tovább tartott. Szerencsére a Pogońnyal itthon játszunk. A futballban semmit nem könnyű megnyerni. A bajnoki aranyért folyó harc is nyitott, de hiszünk a saját tudásunkban és a lehetőségeinkben. Az alapszakaszban a Pogoń nagyon jól védekezett, de a rájátszásban már nem annyira voltak jók a tizenhatoson belül. Ez lehet az esélyünk. Az nem vitás, hogy ki az esélyes.

Gólkirály lett. 27 gól a második világháború után a harmadik legjobb eredmény a lengyel bajnokság történetében.

Nikolics: Büszke vagyok erre. Ha egy csatár a szezon előtt azt mondja, hogy nem érdekli a gólkirályi cím, akkor hazudik. Ezzel mérnek minket. Ez az első évem Lengyelországban, senki nem hitte, hogy ilyen magas szinten játszom majd. De a fociban a csapat a legfontosabb. Örülök, hogy segítettem az aranyért vívott harcban, de mindenekelőtt köszönöm a társaimnak, mert nekik köszönhetően lettem gólkirály. De csak akkor leszek száz százalékig boldog, ha megnyerjük a bajnokságot.


A vasárnapi Legia-Pogoń meccsre minden sérült felépül. A hírek szerint ugyanaz a felállás várható, amit a Piast elleni meccsen láthattunk. Visszatér tehát Jodłowiec és Pazdan is (mindketten kaptak meghívót a lengyel válogatott EB-re készülő keretébe is), és a csapattal edzett már Jakub Rzeźniczak is. Egyedül Ondrej Duda fog hiányozni, aki még nem teljesen egészséges.

Be the first to comment on "Nikolics: “Csak akkor leszek száz százalékig boldog, ha megnyerjük a bajnokságot”"

Leave a comment

Facebook