Nikolics mesterhármassal és könnyekkel búcsúzott a Legia Varsótól

legionisci.pl

A Legia Warszawa magabiztosan, 5:0 arányban legyőzte az utolsó helyen álló Górnik Łęcznát az Ekstraklasa 20. fordulójában. Nikolics Nemanja búcsúmeccsén mesterhármast szerzett, így a góllövőlista élére állt. Egy gólkirályhoz méltó búcsú volt ez…

Mivel a listavezető Lechia és a második helyezett Jagiellonia is kikapott, a Legia előtt óriási lehetőség adódott a felzárkózásra. Az ellenfél ráadásul az utolsó helyezett volt. Ez a feladat még akkor sem látszott megoldhatatlannak, ha figyelembe vesszük, hogy a Górnik a héten edzőt váltott, és Franciszek Smudát nevezte ki a bent maradás reményében.

Nem csak a tét miatt, hanem Nikolics Nemanja szép búcsúja miatt is fontos volt a hazaiak számára a győzelem. Niko pedig úgy gondolta, hogy a legjobb, ha maga intézkedik a szép búcsúról, így már a 5. percben egy igazi „Nikós” gólt szerzett. A vezetés után sem állt le a Legia, de a vendégek viszonylag szervezetten játszva megúszták az újabb gólt. Egészen a 20. percig. Odjidja-Ofoe adott jó labdát Radovicnak, aki megverte a védőjét és szép gólt lőtt: 2:0!

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A Legia a játék minden elemében jobbnak látszott, egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben a győzelmük. Fölényük az 58. percben érett újabb góllá, amikor Radovic gyönyörű passzal hozta helyzetbe Nikolicsot, aki a tőle megszokott nyugalommal lőtt a hálóba. 3:0. A Łęczna legveszélyesebb akciójára a 63. percben került sor, amikor Komor a kapufát találta el, majd a kipattanó után Szmatiuk tüzelt újra, de Małarz bravúrral védett.

A 76. percben újra Nikolics volt a főszerepben. Odjidja ezúttal őt hozta helyzetbe, nem is hibázott. MESTERHÁRMAS! Egy gólkirálynak így kell stílusosan búcsúzni. Három perccel később Magiera le is cserélte az est és az elmúlt 1,5 év varsói sztárját, aki láthatóan a könnyeivel küzdött a meghatottságtól. Végül Kasper Hämäläinen állította be az 5:0-s végeredményt.

A Legia ezzel a harmadik helyen, mindössze négy ponttal lemaradva a listavezetőtől mehet téli szünetre.

Nikolics kevesebb mint másfél év alatt 86 meccsen 56 gólt lőtt a Legia színeiben. Csapatával lengyel bajnok és lengyel kupagyőztes lett. A 2015/16-os szezon gólkirálya volt, és a bajnokság legjobb játékosává választották. A 2016/17-es szezonban bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, sőt onnan a harmadik helyen továbbjutott az Európa-liga legjobb 32 csapata közé. Elképesztő teljesítmény, gratulálunk!

Legia Warszawa – Górnik Łęczna 5:0 (2:0)
Gólok: Nikolics Nemanja 5, 58, 76, Miroslav Radović 20, Kasper Hämäläinen 90

Legia: 1. Arkadiusz Malarz – 19. Bartosz Bereszyński, 25. Jakub Rzeźniczak, 2. Michał Pazdan, 14. Adam Hloušek – 32. Miroslav Radović, 15. Michał Kopczyński (58, 22. Kasper Hämäläinen), 75. Thibault Moulin, 8. Vadis Odjidja-Ofoe, 9. Waleri Kazaiszwili (73, 77. Michaił Aleksandrow) – 11. Nikolics Nemanja (79, 53. Sebastian Szymański).
Górnik: 1. Wojciech Małecki – 6. Paweł Sasin, 3. Aleksander Komor, 4. Gérson (59, 23. Maciej Szmatiuk), 2. Leândro – 15. Grzegorz Bonin, 25. Szymon Drewniak, 16. Adam Dźwigała (46, 93. Łukasz Bogusławski), 45. Przemysław Pitry (65, 10. Javi Hernández), 8. Grzegorz Piesio – 18. Bartosz Śpiączka.

Sárga lapok: Kopczyński, Radović – Leândro.
Nézőszám: 21 901.

Be the first to comment on "Nikolics mesterhármassal és könnyekkel búcsúzott a Legia Varsótól"

Leave a comment

Facebook