U21 EURO | Lengyelország – Svédország

A teljes keret!

Ma este kerül sor a lengyel U21-es válogatott második csoportmérkőzésére Lublinban. A Svédország elleni összecsapást a DigiSport 1 és a Sport 1 is élőben közvetíti. A lengyeleknek ma este mindenképpen győzniük kell, miután a szlovákok elleni első meccsüket elszórakozták. Erre minden esélyük meg is van, hiszen rendkívül jó kerettel rendelkeznek.

A kapuban az a Bartłomej Drągowski áll, aki tavaly a Jagiellonia színeiben védett és a szezon egyik legnagyobb felfedezettje lett. El is vitte a Fiorentina több mint 3 millió euróért. Azóta azonban csak a Primaverában véd, de még mindig csak 19 éves.

A védelemből ki kell emelni Tomasz Kędziorát (Lech), aki 23 éves kora ellenére már több mint 100 Ekstraklasa meccset tudhat maga mögött, bajnok és szuperkupa-győztes, ráadásul már a nagy válogatottban is bemutatkozott.

Jan Bednarek szintén a Lech védője, 2016-ban az év felfedezettjének választották. Idén alapember volt a vasutasoknál, 27-szer lépett pályára a szezonban.

Paweł Dawidowicz a Lechia Gdańskból került a Benfica B-be, majd a Bochumba kölcsön. 2015-ben már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, és benne volt Adam Nawałka bő keretében a tavalyi EB előtt, Franciaországba azonban nem utazhatott el.

Krystian Bielik a Lech Poznań nevelése, de a felnőttek között csak a Legiában lépett pályára, ahonnan az Arsenalba igazolt. Ott azonban nem lépett pályára a felnőttek között, így tavaly a Birmingham Citybe igazolt, ahol 10 meccse van eddig.

A középpályán és a csatársorban még komolyabb nevek vannak. Przemysław Frankowski a Jagiellonia alapembere volt idén, nagy szerepe van az ezüstérem kiharcolásában. Bartosz Kapustka és Karol Linetty pedig egyenesen a Leicester és a Sampdoria csapatából érkezett a válogatottba. Ők a legdrágábbak a válogatottban, mindketten 7 millió euró felett vannak jelenleg. Linetty idén végigjátszotta a Seria A-t is, Kapusta azonban nem kapott ennyi lehetőséget Angliában. Ugyanakkor mindketten ott voltak a nagy válogatottal Franciaországban, Linetty azóta alapembernek számít Nawałkánál.

A csatársort négy játékosból lehet összeállítani. Dawid Kownacki (Lech) több mint száz lengyel bajnokival a háta mögött (bajnok és szuperkupa-győztes) az egyik legnagyobb tehetség az Ekstraklasában. Jarosław Niezgoda a Legia játékosa, de az idei szezont a Ruch Chorzówban töltötte, ahol 10 gólt lőtt. Krzysztof Piątek a Cracovia színeiben 13 gólt szerzett idén, Mariusz Stępiński pedig a Ruch Chorzówban szórta a gólokat, míg el nem vitte a francia Nantes.

Be the first to comment on "U21 EURO | Lengyelország – Svédország"

Leave a comment

Facebook